Google Home komt naar Nederland! Of toch niet?


UPDATE: inmiddels is de Google Home en de Google Home Mini ook te koop in Nederland. Benieuwd waar je ze kunt kopen lees dan dit artikel!


De ene na de andere site meldde het begin dit jaar al: de Google Home komt dit jaar naar Nederland! Google zou namelijk druk bezig zijn met de ondersteuning van de Nederlandse taal. Er stond zelfs een vacature online “voor de persoonlijkheid van de Google Assistent in het Nederlands”.

Google Assistant

Tweakers meldt echter dat Google weliswaar bezig is met de ondersteuning van de Nederlandse taal voor de Google Assistant (het achterliggende platform van de Google Home), maar dat dit niet betekent dat de Google Home zelf ook meteen naar Nederland komt. Met de introductie in andere landen zaten er ook maanden tussen de lancering van de taal in de Google Assistant en het introduceren van de Google Home speakers in dat zelfde land.

Waarschijnlijk wil Google  voldoende tijd hebben om de assistant een nieuwe taal echt goed te leren alvorens de Google Home Product lijn te introduceren.

Introductie in Nederland

We zullen dus nog wat meer geduld moeten hebben voordat de Google Home in Nederland geintroduceerd zal gaan worden! Al wil dit natuurlijk niet zeggen dat je niet nu al een Google Home kunt aanschaffen én gebruiken. Oók gewoon in Nederland. In dit artikel leggen we uit hoe.