Google introduceert de Google Home Hub

Google Home Hub vanaf nu verkrijgbaar in VS, VK en Australië

Vanaf 22 oktober is er een nieuwe speaker toegevoegd aan de Google Home familie: de Google Home Hub. In tegenstelling tot de andere Google Home speakers heeft deze variant ook een scherm. Hiermee volgt Google Amazon, welke al enige tijd een variant van de Echo heeft met scherm: de Amazon Echo Show.

In dit artikel de belangrijkste kenmerken van de Home Hub op een rij. Binnenkort zullen we de speaker zelf aan een uitgebreide test onderwerpen. Deze review lees je dan uiteraard hier op deze blog.

Belangrijkste kenmerken van de Google Home Hub

Vier kleuren

De eerste Google Home met een scherm is beschikbaar in 4 kleuren. Naast het bekende grijs/wit, donkergrijs/zwart en rood is de Hub verkrijgbaar in een mint groene variant. Voor ieder wat wils dus.

googlehubkleuren
De vier Google Home Hub kleuren. Copyright afbeelding cnet.com.

Prijs

De Home Hub wordt geïntroduceerd voor een bedrag van $150,-. Wat de Euro prijs wordt is niet bekend aangezien naast de VS, Engeland en Australië de enige landen zijn waar de Hub is aangekondigd. Wanneer andere landen volgen zullen we dat bekend maken op deze site. Wil je er toch één kopen? Lees dan even dit artikel.

Let op: in tegenstelling tot de andere Google Home’s ondersteund de Hub (nog) geen Nederlands.  

Belangrijkste kenmerken

  • De Hub heeft een zogenaamde “Home view”. Hiermee zie in één oogopslag een overzicht van je Smart Home.
  • YouTube en Google Maps zijn geïntegreerd.
  • Je Google Search resultaten worden op het scherm getoond.
  • Je foto’s bekijk je met de “Google Photo Gallery”.
  • De Home Hub heeft wat Google noemt “Ambient EQ Technology”. In normaal Nederlands: een lichtsensor die ervoor zorgt dat het scherm van de Hub zich aanpast aan de tijd en omgeving door de temperatuur van het scherm aan te passen of een klok toont wanneer het “lichten uit” tijd is.
  • In tegenstelling tot de Amazon Echo Show en de Facebook Portal heeft de Google Home Hub geen camera. Ongetwijfeld om zorgen rondom privacy voor te zijn.

Review van de Google Home Hub

Inmiddels hebben wij via eBay een Google Home Hub besteld! Zodra deze binnen is zullen wij deze nieuwe speaker met scherm onderwerpen aan een uitgebreide review!

Wat zou je graag willen dat wij laten zien in onze review? Laat het ons weten in een reactie onderaan dit bericht!

Meer lezen?

Google Home Max en Google Home Hub kopen

De Google Home Max en de Google Home Hub zijn helaas nog niet in Nederland te koop. Maar dat wil niet zeggen dat je deze slimme speakers niet thuis kan krijgen!


Alle Google Home speakers op een rij

Met de introductie van de Google Home Hub bestaat de Google Home familie uit vier slimme luidsprekers: de Google Home, de Google Home Mini, de Google Home Max en nu de Google Home Hub.


Google Home: alles wat je moet weten om te starten

Een slimme speaker in huis, wat heb je daar nu écht aan zul je wellicht denken. Toch zal je zien, vanaf het moment dat je er één in huis hebt ga je er steeds meer de lol van inzien.


Privacy Preference Center