Ikea slimme verlichting TRÅDFRI nu ook te bedienen met Google Home

Vanaf vandaag zijn de slimme TRÅDFRI lampen van Ikea ook te bedienen met de Google Home. De slimme lampen van Ikea waren tot voor kort alleen te bedienen met de iOS of Android app, Alexa en Apple’s Homekit.

Update Ikea App

Met de laatste update van de Ikea TRÅDFRI app is het nu dan eindelijk mogelijk om Google Home integratie in te schakelen. Na het eerst aangezet te hebben in de Ikea app, kan je in de Google Home app de Ikea verlichting inschakelen. Ga hiervoor naar “Add Devices” en selecteer “TRÅDFRI – Ikea Smart Lighting”. Vervolgens kan je de Ikea verlichting koppelen aan één of meerdere ruimtes en je bent good to go!

Test en vergelijking met Philips Hue

Wij hebben zelf nog geen Ikea verlichting in huis, maar gaan het zeker binnenkort uitgebreid testen! We zullen de lampen dan vergelijken met de Philips Hue verlichting welke we al wel in huis hebben en eenvoudig via de Google Home bedienen.  De commando’s om je verlichting te bedienen zijn dezelfde die we gebruiken met Philips Hue. Met een eenvoudig “Hey Google, turn on the living room lights” schakel je eenvoudig de verlichting aan. Ook het dimmen van de lampen kan met je stem: “Ok Google, set the lights to 50 percent”.

Ikea TRÅDFRI  & Philips Hue

De Ikea TRÅDFRI lampen zijn overigens te koppelen aan de Philips Hue bridge. Dit maakt het mogelijk om beide merken eenvoudig naast elkaar te gebruiken. Kanttekening is wel dat de Ikea Lampen niet te updaten zijn via de Hue bridge. Dit dien je dus op een andere manier te doen. Over hoe je dat doet en of je daarvoor wel of niet de Ikea TRÅDFRI hub nodig hebt zullen we hier dus binnenkort schrijven. Stay tuned!